13 Kasım 2010 Cumartesi

Bursaspor Trabzonspor Maçi Radyodan Dinle

Bursaspor - Trabzonspor

Süper Toto Süper Lig'in zirvesinde iki takım bu hafta karşı karşıya geliyor. Bursaspor kendi sahasında lider Trabzonspor'u konuk ediyor. Bildiğimiz üzere Bursaspor geçen sene lig şampiyonu oldular. Ve bu senede lige çok iyi bir başlangıç yapmasını bildiler. Ancak Şampiyonlar Liginden gelen kötü sonuçlar ve son haftalarda ligde kazanamama durumları futbolcuları ve yöneticilerin bir hayli moralini bozmuş durumda. Kupa maçında da galip gelemeyen Bursaspor takımı Trabzonspor'u kendi sahasında yenip çıkış yakalamak istiyor. Ali Tandoğan geçen haftaki sakatlığından dolayı takımda yerini alamayacak. Bunun yanı sıra Krita cezalı ve Sercan ve Ergiç`in durumları maç saatinde belli olacağını açıkladı klüp doktoru. Bursaspor'dan savunma ağırlıklı bir takım çıkmasını bekliyorum.

Geçen hafta bildiğimiz üzere Galatasaray'ı zorda olsa 2-0 yenmeyi başaran Trabzonspor liderlik koltuğuna oturdu geçen hafta. Galatasaray maçında özellikle ilk yarıda çok zorlandılar diyebilirim. Ancak ikinci yarı sahada bambaşka bir Trabzonspor vardı. Engin'in orta sahadaki performansı göz doldurdu diyebiliriz. Bu maçta ise Galatasaray maçına istinaden daha kontrollü bir Trabzonspor bekliyorum sahada. Bu maçı kaybetmek istemeyeceklerdir büyük bir ihtimal. Trabzonspor'da Colman'ın sakatlığı devam ediyor oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacaktır. Maçın kontrollü geçeceğini düşünüyorum. İlk yarı özellikle eşitliğin bozulmayacağını düşünüyorum.

Bucaspor Ankaragücü Maçi Radyodan Dinle

Bucaspor - Ankaragücü

Ligde sıkıntılarla boğuşan Bucaspor, Ziraat Türkiye Kupasında Fenerbahçe`yi 4-2 mağlup eden ve moral bulan Ankaragücü`nü kendi sahasında konuk ediyor. Bilindiği üzere Bucaspor`un sakatları ile başı çok ama çok dertte. Bir türlü sabit 11 ile sahaya çıktığını hatırlamıyorum hep farklı 11le sahaya çıkıyorlar. Dahmane gibi hızlı ve teknik futbolcusunun geri dönmesiyle birlikte hücum hattında biraz da olsa katkı sağladı. Bucaspor da Atilla kupa maçında kırmızı kart gördüğü için bu maçta cezalı durumda. Bunların yanı sıra Tomas, Carlos, Koray, Ali Güneş, Dady, Erman ve Orhan Ak sakatlıkları nedeni ile bu maçta yerlerini alamayacaklar.

Ankaragücü ise kupa maçında çok iyi bir performans sergileyerek Fenerbahçe gibi zorlu bir takımı 4-2 yenmesini başardı. Ama gel gelelim lige 3 maçtır galibiyet yüzü göremiyorlar. Ankaragücü deplasman maçlarında bir hayli zorlandığını görüyoruz. Futbolcular ile yönetim arasındaki sorunlar olduğu çok belli ortada. Bu nedenle Bucaspor puana daha yakın olan taraf. Bucaspor bu maçtan galip gelemese bile en kötü beraberlik çıkartacaktır diye düşünüyorum.

Adanaspor Orduspor Maçi Radyodan Dinle

Adanaspor - Orduspor

Bank Asya 1. Lig de 13. Haftanın açılşız mücadelesinde Adanaspor ile bu sezona çok iyi başlayan Orduspor karşı karşıya geliyor Adanaspor kendi sahasında Orduspor'u konuk ediyor. 2 haftadır maçlara teknik direktörsüz çıkan Adanaspor geçen haftada Kayseri Erciyesspor'a mağlup olmuştu hatırlayacağınız üzere. 2 haftalık teknik direktörsüz ünvanına son vererek takımın başına Osman Özdemir’i getirdi. Adanaspor'un kaleci ve defans sorunu hala devam etmektedir. Defansı rakibe çok çabuk teslim oluyor, kalecisi ise hiç maç kurtaracakmış gibi bir performans sergileme çabasında bulunmuyor.

Orduspor geçen haftayı bay geçerek bir hafta dinlenmiş bir vaziyette çıkacak Adanaspor'un karşısına. Bu sene Orduspor iyi bir deplasman grafiği çizmektedir. Oynadığı son 3 deplasman maçından galip ayrılmayı bilmiştir. Şöyle bir şey söz konusu Bank Asya 1.Lig de oynana iki takım arasındaki maçlarda Orduspor'un hiç galibiyeti bulunmamaktadır. Hatırlayacağınız üzere Adanaspor evinde oynadığı son maçta Denizlispor'u elinden kaçırmıştı. Bu maçta Adanaspor'un kendi evinde galip geleceğini ve 3 puanı alacağını düşünüyorum.